Uppdatering nummer tre från N.Y :)

Empire State Building tog vi oss upp i utan att det var timslånga köer. För 63 kr kunde man uppdatera sin biljett så man inte behövde stå i kö hur länge som helst och det gjorde vi ju förstås. Först åkte man upp till 86 våningen där man fick gå ut och titta. När man var nöjd där så fortsatte hissen upp till våning 102 och där var det inglasat men oj vilken utsikt :) Bara tänka på att man inte befinner sig så högt upp och hoppas på att hissen inte ska gå sönder just då jag befinner mig i den.  Vi åker ju upp till hotellrummet på våning 35 varje dag och det är ju egentligen alldeles föööör HÖGT UPP för mig men men...bara tänka positivt hehe.
Först bilder från våning 86... varsågod :)
Ser ni den stackars lilla humlan som sitter på balken på våning 102? 
Tur att jag inte är humla just här... killaaaaar i magen :)
Vi åkte också och såg en streetbasketmatch på ett ställe som kallas the Cage. Roligt att se och speciellt kul för Kevin var det förstås :)
Gick också en del på the Highline. Ett gammalt järnvägsspår som gick ovanför den vanliga vägen och som numer är en park. Otroligt att det gått tåg där överhuvudtaget.
Skakade nog en del när tågen körde förbi såhär nära skulle jag tro.
 
Man kunde sitta ovanför trafiken och titta genom en glasruta på omgivningen. 
Här är en planlösning för Luleå ifall de får slut på ställen att bygga parkeringsplatser på.
Hittade också en affär som sålde svenska godisar och lyckan blev total :)
                                               
                                            Sweet &Swedish som det står på lappen :)
 
Lite shopping blev det också... Converseskor x 2 blev det för mig. Undra hur många de har klämt in på denna vägg då?? Orkar INTE räkna :)
Det var lite om lördagen in the big Apple.
 
Här kommer lite bilder och skrift från söndagen också.
I morse steg vi upp och besökte en kyrka här i närheten. En riktigt bra gudstjänst och trevliga människor :)
Tog en sväng förbi Starbucks innan vi åkte vidare till ett fotoställe för oss som älskar Seinfeld.
Kikade in också men det var fullt med folk som åt där så vi åkte vidare till Grand Central Station för att njuta av den fina byggnade en stund
Besökte också ett stooort Toy´s R Us med ett eget pariserhjul på insidan
Den som ändå vore barn igen...eller kanske ändå inte va? ;)
Annars så har Denise varit på ännu ett museum och vi andra gjorde stan lite mer. Ikväll blev det middag på TGIF... ja fast det är ju söndag ;)
På tisdag åker vi till huvudstaden Wasington DC. Ska bli kul :)
Hörs efter det.
Kram ®
 
 
 
0 kommentarer
publicerat i Allmänt Follow

Rapport nummer två från the big Apple :)

Har vandrat vi runt i city en del. Var en sväng förbi Ground Zero. Tyvärr så var det super låååång kö för att få komma in och se så vi skippade det. Fick ändå en känsla över hur stora torn som fallit ner och det kändes riktigt otäckt och sorgligt. Gick vidare förbi aktiebyggnaden, Wall street, och siktade på att gå på New York Policedepartment Museum men det var tyvärr stängt efter sista ovädret som drog fram över staden. China Town var nästa anhalt och det var riktigt coolt att helt plötsligt befinna sig i en egen liten stad i the big Apple. Little Italy kom sen och där passaerade vi mest utan att stanna. Madame Tussauds var också en rolig upplevelse och där fanns en del kändisar som gärna ställde upp på bild. En del nya och en del gamla polare som vi även träffade när vi var i London för två sedan :)
                            
                    
                    
Igår vandrade vi på konstgalleriet MOM... Museum Of Modern Art :) Intressant och även jag hittade några bilder som föll mig i smaken. Här kommer en del av dem.  
                   
Åkte också iväg till Rucker Park i Bronx för att se basket med en NBA stjärna från Lakers men den var tyvärr flyttad för de väntade tydligen regn och här var de tydligen gjord av socker ;) Hehe. Då får vi sikta in oss på måndagkväll istället då :) Vandrade lite ikväll också och tittade runt. Såg en snyyyygg Limo som jag gärna hade hoppat in i... när jag tog fotot så hoppade chauffören ut och öppnade bakdörren så jag hade ju kanske kunnat hoppa in då??? :D.
Visar också några kända ställen som vi passerade ikväll.
Kvällen i bilder kommer här:
En kommentar
publicerat i Allmänt Follow

På plats i N.Y :)

Ja då var vi här.
Vi har ju i och för sig sovit 2 nätter redan. Klarade tidsomställningen riktigt bra. Somnade direkt och vaknade utvilad efter 7 timmar :)
Som ni såg ifall ni läst min facebookstatus så var två av våra väskor borta när vi kom hit. Det blev "panik"shopping för mig och Denise som inte ens hade en tandborste på plats. Alltså gick vi och shoppade hela dagen... så synd om oss va? hehe :) 
Idag på morgonen är de äntligen tillbaka och när man läser på lapparna så har de tydligen varit och hälsat på i vårt grannland Norge/Oslo innan de behagade att dyka upp.
 
Idag blir det lite sightseeing och kanske även lite mer shopping ifall vi nu skulle råka ramla över något viktigt och snyggt :)
Dagens utflykter: Ground Zero, Madame Tussauds och lite fler  ställen som vi inte har bestämt ännu. 
Nu dags att rusa iväg på dagens nöjen så ha en riktigt trevlig dag...ja det är ju som eftermiddag hos er så trevlig kväll allihop :)
Kram ®
 
Vad säger ni om denna utsikt från hotellrummet?
Kvällssol över Central Park
Kvällens utsikt från hotellet. Ser ni ljuset på himlen bredvid tornet? En blixt då det åskade därborta.
4 kommentarer
publicerat i Allmänt Follow
Visa fler inlägg