Sista januari och fredag :)

Hade bestämt veckostädning härhemma en dag som denna... blev dock liiiite tveksam när jag kom hem och såg den behagliga temperaturen. Hade ju varit myyyycket roligare att ta skidorna och Carmen på en tur. Tur ja, det är tur att jag har en "såå oerhörd karaktär" att jag stannade hemma istället och gjorde det jag hade bestämt innan...eller ska jag kanske inte fara med osanning här på bloggen??? Jag blev så FREDAGSLAT helt enkelt ;)
Tyckte att de mjuka små snöflingorna var stora som tennisbollar. Ja , ni ser ju... hehe
 
 
Städningen behövde göras för som jag skrev  förut så hade vi tänkt flytta hem igen... till vårt sovrum. Det blev tyvärr inte så när temperaturen kröp under -20 i ännu fler dagar. Äsch, lika bra att fixa helt klart innan vi sover där tänkte vi. Ikväll sker iallafall flytten har vi bestämt för nu får jag nog köpa lite långärmade pyjamströjor om det blir någon mer kall natt. M vill verkligen sova i sin säng nu säger han och det förstår jag. 
Såhär ser det iallafall ut i vårt sovrum.
Nu kanske ni undrar varför vi inte tänder en brasa i den öppna spisen...? Jo undertecknad vill inte att det ska börja lukta rök från våra sängkläder. Hon byter hellre plats till värmen en trappa upp ;)
De blåa ♥-gardinerna har vi inte använt på flera år men nu kände jag att de var helt rätt. Blått är verkligen min bästa färg. Kom på att jag hade ju en mjuk och lurvig matta med lite blåa detaljer att använda så den åkte fram den med.
 
Ikväll ska jag efter allt fejande bara sitta i fåtöljen och titta på "dumburken" tillsammans med min man och min thékopp. Härligt med appletv så man smidigt och enkelt kan se sådana program som vi missat under veckan.
Det finns säkert andra sätt att se sådant man missat men...  vi ÄR applenördar numer :)
 
Trevlig kväll allihop!
I helgen är det basket både lördag och söndag för K.
Ska också hinna med några meter skidåkning hoppas jag.
Kram ®
 
0 kommentarer
publicerat i Allmänt Follow

Tyst stund på tisdagen :)

Tisdageftermiddag härhemma...
 
Jag sitter och njuter av tystnad och lugn och laddar för lite städning av sovrummet. Där hänger fortfarande julgardiner så medan ljuset finns så blir det fönsterputsning och nya gardiner på plats. 
Nu känns det akut att göra något åt saken eftersom vi hade tänkt "flytta hem igen" :)
Vi har ju campat i det nya gästrummet under denna kalla period eftersom vårt sovrum är i sutterängvåningen där det är jääääättesvalt när det är kallt. På sommaren är det toppen men det finns gränser :) Alltså nu när temperaturen är lite mer normal så känns det liksom läge för att sova i sin egen säng igen. Speciellt M tror jag längtar lite extra som har sovit på madrass på golvet hela tiden.
 
På tal om kyla så finns det en annan sak som jag äger som inte gillar den så mycket. Det är min mobiltelefon som slår av och visar på lågbatteri när den tycker att det är för kallt. Det kanske vi människor också borde göra... för kallt, jag går i ide tills det blir lite varmare igen... ja varför inte? Precis som för oss människor så finns det kläder som skyddar lite mot kylan och jag klickade hem ett fodral från www.butikflorin.se till min lilla telefon. (Titta gärna in på den sidan för hon säljer så mycket mer än mobilfodral.)
Förutom  den lilla nackdelen med kylan är jag supernöjd med min mobil och jag tror nog att jag är fast i Iphoneträsket framöver. 
Nu har ju jag världens snyggaste bakrundsbild på min telefon så det gör ju sitt förstås men jag tackar också kylan denna vinter som fixade ett fint mobilfodral till mig :)
 
Nä bäst att hinna putsa dessa fönster nu för mörkret faller utanför fönstret. 
Trevlig tisdag mina vänner. Så GLAD att ni vill titta in här hos mig ♥ Har sett att det är fler som vågar lämna ett litet spår efter sig i kommentarsfältet... jättekul det också :)
Kram ®
0 kommentarer
publicerat i Allmänt Follow

Sista söndagen i januari!

Sköna söndagen är här.
 
Oftast en dag då man har energi och oftast tid att fixa lite extra härhemma. En dag då man också har tid för att ta vara på lite dagsljus och röra på sig, en dag då man också får "såsa" på lite extra och bara ta det lugnt :)
Precis så har min sköna söndag varit. 
 
Några rader och några bilder bjuder jag på här:
Börjar med att skriva att faktiskt så var utetemperaturen helt okey så jag och Carmen passade på att inviga hennes nya Lifeguard Polar vest. Ett måste när vi åker och springer omkring på skoterlederna. Den gamla damen fick en tjusig rosa väst... så stilig så :)
Det blev en härlig tur där både jag och Carmen njöt av skogen och lugnet.
Solen lyste på trädtopparna och jag fick nästan... ja bara nästan lite vårkänslor :)
Tänkte att när jag lämnat in henne efter denna tur så tar jag mig nog några varv i elljusspåret men oj oj oj vad jag frös om händerna när jag kommit en bit ut i spåret så några varv blev tyvärr bara ett.
Nu har jag iallafall tinat upp och när jag satte mig ner och åt en sen lunch så såg jag något i min ögonvrå. När jag vände min blick åt det hållet så såg det ut såhär på himlen...
Fantastiskt vackert, eller hur? 
 
Nu fortsätter jag att ha söndag och ladda mina batterier för ännu en vecka med jobb.
Skön söndag på er :)
Kram ®
 
 
 
 
 
 
 
 
2 kommentarer
publicerat i Allmänt Follow
Visa fler inlägg