Manchester...

på kläder är inget jag använder för tillfället, manchester i slalombackarna är underbart att åka på. Manchester i skidspåret är dock ännu härligare tycker jag. Fick en dos av d-vitamin,träning och randiga skatespår i skogen idag. Spåren var väldigt mjuka men jag var den enda som åkt efter att spårmaskinen plattat och spårat så jag njöt ändå. Snötyngda träd och den tystnad som naturen bjuder på när man är helt ensam där är något utöver det vanliga. Frid är ordet som flyttar in i mitt hjärta. 
Tid per kilometer är inget att glädjas över men jag försöker bli duktig och tänka att tiden är inte det viktigaste utan själva åkningen och den friska luften är det som räknas. Svårt att programmera om sig men...
Kanske något att träna mer på under nästa år. :) 
 
På tal om nästa år så kan man ju fundera lite över hur detta år har varit.
 
Summerar året 2017 och kan konstatera att det varit ett händelserikt år. Både privat men även på jobbet. 
Vi har firat både student och bröllop. K har flyttat till Ö-vik. Jag och M är helt plötsligt endast bara vi två härhemma. Ja, Carmen också förstås. Det har fungerat bra om än det är roligast när barnen är hemma hela tiden ♥♥
 
På jobbet har jag startat upp min nya uppgift som musiklärare för hela skolan. Det är superroligt men jag skulle ljuga om jag inte sa att det varit ett tufft år med många timmar hemma vid köksön för att få det att fungera. Jag är inte i fas ännu utan fortsätter att bygga upp ett "lektionsbibliotek" att kunna plocka ifrån som grund. Sen vara öppen för nyheter och förändringar beroende på vilken elevgrupp det är.
 
Det har också varit ett tungt år känslomässigt och alldeles för många unga människor har fått lämna jordelivet alldeles för tidigt :(  Det gör ont i mitt inre när jag tänker på alla deras nära och kära. Jag hoppas att de får ett fint 2018 där de kan finna ljusglimtar i tillvaron trots den saknad de känner ♥
 
Till den som går in i det nya året med tråkiga besked vill jag också säga att jag hoppas de beskeden vänder och blir till glädje under detta år. ♥ Skickar en cyberkram och tänker på dig extra mycket framöver ♥ 
 
 
2018 jag hoppas nu att du blir ett år av lugn och återhämtning från allt tungt och jobbigt som tillvaron ibland bjuder på. Jag hoppas att du istället blir ett år av glädje, styrka och hopp för alla jag känner ♥
Jag tror att jag sagt det förut men jag tycker faktiskt att nyårsafton är en "läskig" tillställning samtidigt som den är härlig. Läskig eftersom jag inte vet vad det kommande året bjuder på och härlig eftersom det är ett nytt tomt blad som jag kan fylla med mysiga händelser och bestämma att jag vill göra något bra av.
 
Nu kan man ju undra hur randiga skatespår hänger ihop med resten av min text. Det jag tänkte är att de är precis som livet...randigt. :)
 
Önskar er alla som läser min blogg ett riktigt GOTT NYTT ÅR!!
Hoppas ni vill hänga härinne under 2018 också. 
 
Vi tar språnget tillsammans
(foto google)
 
Kramar från ®
 
 
 
0 kommentarer
publicerat i Allmänt Follow

En fridefull...

jul är till ända.
Ja, man kan kanske inte säga fridefull men fröjdefull kan man säga iallafall. Ett nytt ord som innehåller både frid och fröjd :D
Summerar julhelgen och känner mig tacksam över att få tillbringa den tillsammans med nära och kära på olika sätt. Julafton med allt vad det innebär både i matväg, julklappar, trevligt sällskap. Dessutom en avslutning med  spelkväll där förstås resultatet inte alls är viktigast utan huvudsaken är att vi är tillsammans...!!!! GRRRRR!!!! 
Ja, jag var INTE i det vinnande laget så... vi var ju iallafall tillsammans ♥ Tjohoo!!! ♥ :D
 
Väntar in Kalle Anka med lite glögg, lussebullar och pepparkakor.
Vissa fick små paket och vissa fick STOOORA!! (Lilla mamsen ♥ )
Vissa blev jätteglada för sina nya Modo-mössor som tomteKevin hade fixat till dem :D 
Bor han i Ö-vik så gör han hahahaha :D 
 
Efter en sen julafton blev det en tidig juldagsmorgon precis som i sången "När juldagsmorgon glimmar, jag vill till stallet gå. Där Gud i nattens timmar ren vilar upp på strå"... besökte jag julottan i kyrkan i byn. Mysigt men jag måste erkänna att ögonlocken var tuuunga :) 
Traditionsenligt blev det laxmacka på tunnbröd hos Astrid och Joel ♥♥. Lika mysigt och lika gott som alltid att få fortsätta gemenskapen hos dem medan juldagen ljusnar ute. I år hade de byggt ett fantastiskt fint uterum.
Sen en promenad hem med S innan mjukiskläderna åkte på och soffan kallade :) Resten av dagen blev seeeg och lugn. Precis som den ska vara.
Besökte även annandagens traditionella sång och musikgudstjänt i kyrkan. Fascineras igen över det rika sång och musikliv som finns i vår lilla by. Både äldre och yngre som sjunger sånger som blivit önskade under året. 
Här en bild på min fina vän S och hennes lika fina E. 
Det var juldagarna det och det blev vardag och ännu en rolig och mysig tradition levde upp igen efter några år i träda. Mellandagsrea tillsammans med min fina, roliga, snälla, impulsiva och omtänksamma vän Camilla ♥
♥Älskar att tillbringa tid med dig darling♥
Skulle detta "lilla" uppläggningsfat kunna vara något till vårt julgodis? :D Blev inte något köp av denna men häftigt var det iallafall.
 
Det blev istället lite andra fynd, en mysig lunch på Friends och sen även en tripp till vår vän Lena som vi inte har träffat på jättelänge. Pling plong, så stod vi där på hennes bro och våldgästade henne :D Lika mysigt som vanligt att träffas. Dessutom så hade de ju kvar lilla giraffen på murstocken :)
De har verkligen en häftig stil i sitt hem på många olika sätt. 
Nu några dagar kvar av det här året och jag hoppas på varmare väder så jag kan åka lite skidor. 
Ha en fin fortsättning på mellandagarna.
 
Kram ®
 
 
 
 
 
 
 
3 kommentarer
publicerat i Allmänt Follow

Vi hade faktiskt...

flyt i eftermiddag. Blev upphämtad av M efter jobbet och vi drog in mot city för de sista inköpen inför dopparedagen.
Hade en bild för min inre syn där jag och M förtvivlat letade en parkeringsplats och fick stå i milslånga köer och trängas vart vi än gick men inget av det hände. Parkering var inga problem alls och trängas behövde vi inte mer än en vanlig dag på stan så... Hade hört att det troligen skulle vara kaos på matvaruaffärerna utanför stan så vi valde en annan på väg ut från city. Lagom med folk där också. Ingen kö i kassan. När klockan blev senare på eftermiddagen åkte vi iallafall ut till det som skulle vara kaos och köer men något sådant såg vi inte till då heller. Min inre syn stämde alltså inte alls :) 
 
Nu har jag fått ett välbehövligt julllov. Har faktiskt varit en låååång vecka. Bra det så man har hunnit med lite av varje både på jobbet och hemmavid.
Jag startade upp den med att gå på en fin konsert i Domkyrkan tillsammans med en kollega och hennes dotter. Britta Bergström och Magnus Nordlund bjöd på skönsång och julstämningen spred sig i lokalen.  Tyvärr så hade vi inte de bästa platserna ljudmässigt men annars så var det helt okey.
Julens budskap på scenen om det som hände i Betlehem den dagen då Jesus föddes till vår jord.
Ovanför de som sjöng fanns ett annat budskap. Påsken, korset där Han gav sitt liv för alla människor. 
Vilken ljussättning och skugga. Jag tycker bilden är helt fantastisk. ♥
I morgon blir en fin dag. ♥ Denise & Jonathan ♥ kommer hit och hälsar på och hämtar sina julklappar. Kevin kommer hem från Ö-vik och blir hemma under jullovet. ♥ Har inte träffat honom på 7 veckor så nu blir det att kramas igen det jag missat :D. Hoppas han tycker det också hahaha :D.
 
Nu ska jag uppsöka kudden efter en lång dag med både jobb, shopping och julklappsinslagning,
men först en skinkmacka.
Har hunnit bli lördag så ha en fin dag när du vaknar.
Kram ®
 
 
En kommentar
publicerat i Allmänt Follow
Visa fler inlägg