När första ljuset brinner...

står julens dörr på glänt och alla äro glada att fira få advent. 
Ja, så är det nog tyvärr inte har jag tänkt idag. Det finns dem som går en mörk jul till mötes. Jag tänker speciellt på en familj där pappan/mannen helt hastigt fick avsluta sitt liv förra veckan ♥. Det gör så ont i mig när jag tänker på vad de går igenom just nu ♥. Nu får det minsann räcka med tråkigheter ett tag framöver ♥. 
 
Vår advent hemma startade som vanligt med ljuständning till frukost och som ni ser så vankades det goväder dagen till ära så någon mysig stämning i ljusets sken blev det kanske inte . Det fick vi fixa till middagen istället.
 
Som den julnörd jag är så vill jag ha advent i alla rum och då även vakna i sängkläder med jultema dagen till ära. Sagt och gjort var det extra mysigt att krypa ner och stänga mina blågröna igårkväll och jag måste erkänna att det även var svårt att öppna upp de blågröna och kliva upp i morse. 
Efter en lååång morgon som hann bli förmiddag bestämde jag mig för att fånga dagsljuset tillsammans med Carmen och vi drog iväg till skogen en sväng. Fick nästan vårkänslor med några minusgrader på termometern och solen som sken i ansiktet. Nöjd hund = nöjd matte :)
Bestämde mig där i skogen att premiären i skidspåret skulle bli idag. Finns inga andra alternativ helt enkelt. 
Jag slängde in både skidor och mig själv i bilen och drog iväg till Antnäs skidstadion. Superfina spår men oj vad dålig form det är på undertecknad just nu. Egot fick sig många törnar när jag blev passerad av fler än en där i spåret... Detta är bra mental träning för en som mig :D :D :D 
Fick iallafall uppleva känslan av hur kul det är och jag längtar redan till nästa gång. 
 
Nu dags att summera denna helg och förbereda för nästa jobbvecka.
Avslutar med en bild på vår nya lilla rumsgran 
och en av våra små orkideér som lägligt slagit ut i blom till 1:a advent.
Önskar er en fin start på veckan.
Kram ®