Brukar gilla fredagar...

men denna var här alldeles för fort. 

Ingen gillar avsked, jag är inget undantag. 
Ute lyste solen på oss alla som gick till kyrkan idag för att ta avsked av Ronny. 
För mig var han en kul granne, en klasskamrat, en människa som alltid hade en liten twist på det han förmedlade till sin omgivning. Idag fick vi se hur mycket han har betytt. En fullsatt kyrka säger allt. 
Han får vila nu on a bed of roses, precis som i sången vi hörde idag. 
Vi tände ljus härhemma och försökte smälta dagen, inga rosor men en hel kruka med små liljor. Liljor symboliserar liv och eftersom det snart är påsk så blev det liljor som hör påsken till. 
Eftersom jag är helt säker på att Ronny numer har fått ett nytt liv som dock är på en annan plats än här så vill jag avsluta med denna bädd av liljor till hans minne. 
 
 

Vi ska ses igen.💖 

men till dess så citerar jag Ronny: 
🎶 THE SHOW MUST GO ON 🎶
 
Kram R
En kommentar
publicerat i Allmänt Follow

En mindre...

ja, alltså en hel timme mindre i natt att sova. Inte poppis hos mig. Åtminstone inte första natten.
Läste att denna tidsomställning var farlig för en del människor. Den kunde både framkalla hjärinfarkter och depression m.m. Det blir en jetlag light som inte är hälsosam. Därför har vissa länder slutat ställa om klockan. 
Känns som om jag har haft jetlag hela dagen även fast jag vaknade till strålande sol utan tidsomställning och en en vårvinterdag när den är som bäst. Älskar vår femte årstid här uppe i norr. 
Tog mig an skoterlederna som till min förtjusning var som en autobahn och sådär perfekt smöriga. Ja, ni ser ju själv hur härligt det är att få susa fram när det ser ut såhär.
Passerade denna skylt, stannar och känner mig lycklig över att jag har fått bo här den största delen av mitt liv. Skogen och naturen har alltid funnits här och det har blivit några meter på skidor här under åren. 
Den blå färgen på himmel och skylt är förstås ännu ett plus för en blåis som mig :) 
Denna dag har vi också grattat ett av mina syskonbarn som fyllde hela 26 år ♥. Gofika och mysig gemenskap i hennes vindsvåning blev en av veckans höjdpunkter. Köpte bland annat en blombukett till jubilaren på Interflora och då såg jag ett väldigt fint armband vid kassan som jag var tvungen att köpa med mig. Snyggt men framförallt gick pengarna till en god sak.  
Fortsatte sedan med lite bilkörning tillsammans med D som övningskör för fullt inför april månads intensivkurs. Jag har åkt med några gånger nu och jo, det blir bättre för varje tillfälle, tur va? :D :D :D 
Avslutar med lite inredningsbilder och gåvor som har ramlat in härhemma den sista veckan.  Börjar med gåvan som M fick av Sas för att han är deras kund. Han visste att hans fru var i stort behov av sådana så vips tillföll de mig :) Dessutom fanns de i en mycket snygg trälåda.
 
Nu är det dessutom slut med att använda pressokannan när det är dags att dricka kaffe hos oss. Nu är det ju inget jag förtär men jag har haft en hel del att säga till om när det gäller färgen :D Kände att vi behövde en färgglad apparat också bland allt vitt, svart och grått. Välkommen på en kopp eller två eller tre eller... :D
Avslutar med en liten vas innehållande blåbärsris med vita blommor. Behövde få in lite vårkänsla härhemma.
Kolla in Dr Watson ♥ och Sherlock Holmes ♥ på lilla bilden. Det har gått några år sedan den bilden togs i
London :)
Ops, nu 4 minuter till Earth Hour... bäst att stänga ner :)
 
Kram ®
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
0 kommentarer
publicerat i Allmänt Follow

Då var det...

dags att summera denna helg. 
Den har förstås innehållit en hel del skidor för min del. Konstaterar att jag har harvat på med fel sorts skidor på skoterlederna och i skatespåren i många år. Nu är det någonting helt annat. Behövdes bara ett skär i lördags så var jag helt såld och salig :D Hoppas hinna med några fler meter innan snön försvinner för i år. 
Idag var det verkligen ett underbart vårvinterväder med gnistrande snö och en stor sol som lyste ner på oss. 
Behöver jag säga vad dagen innehållit... ;) Sista turen för dagen fick jag med mig en skidkompis som är lite mer hemma på dethär med skatetekniken. Mycket givande tur så nu har jag en del att fundera över. Detdär med treans växel och hitta balansen behöver jag träna på framöver. Utmaning men superkul!! 
 
Har också haft besök av en mycket god vän som jag inte har träffat på jäääääääätteläääänge :D 
Mysig stund vid köksbordet med en massa surr och några koppatr te. 
 
Nu avrunda och uppsöka kudden. Ingen M som sover bredvid ikväll eftersom han reste iväg till Malmö i eftermiddag. 
 
Ha en fin start på vecka 12. 
Kram ®
 
 
 
0 kommentarer
publicerat i Allmänt Follow
Visa fler inlägg