Försmak...

av sommaren. 
Vilka härliga dagar vi har haft de senaste dagarna. Kanske vi tog med oss lite småländsk sommarvärme hem i fredags. 
Härligt är det när man kan skippa jackan, mössan, vantarna och bara kliva i skorna när man ska gå ut. 
I söndags var jag ute med Carmen i skogen för att hon skulle få springa lite. Åh, vad härligt hon tyckte det var.
Jag njöt av den vackra miljön men fick kliva både över en hel del vattenpölar och i skogen mötte jag en del snö. Bara passa på att känna känslan av att kliva i den. Ser fram emot när den är här igen men till dess så får jag njuta sommarvärme och en vacker höst. 
 
Varje årstid har sin tjusning. Likaså mina fritidsintressen. På sommaren är det jogging som gäller. Kanske inte just jogging har den där rätta tjusningen för mig. Jag är egentligen ingen joggare utan gillar hellre att ta på mig ett par skidor och sedan ge mig ut och träna.
Ikväll blev det en härlig tur i det vackra vädret. Så skönt att bara få rensa huvudet efter en hel dag med massor av musikljud. Älskar musik men oj vad trött man kan vara efter en hel dag :)
En trött fröken behöver hjälp ibland. Då underlättar det att jag har mina små betjänter som tycker att jag ska stänga mina skor när jag står där och stampar takten till examenssången :D ♥
Trött betyder att det läge att snart hitta kudden. En dag till med jobb innan långhelgen. Det ska vi väl fixa jag och mina små gullungar. 
Tur dock att det finns de som jobbar nattskift...
Två nätter i rad dessutom :D Låt mig få presentera Torres, gatans stora råttfångare. Han är varmt välkommen att ha sina jaktmarker på vår tomt. 
 
Kram ®
 
 
 
 
 
 
0 kommentarer
publicerat i Allmänt Follow

Hello...

It´s me... som Adele sjunger. 
 
Det var några dagar sen sist det blev ett inlägg. Har varit på resande fot ännu en gång och sent på fredagkväll var vi äntligen hemma igen.
Sista gången ner till Växjö och musikstudier. Känns trist då jag troligen inte får träffa mina kurskamrater igen. Jag bor ju en hel del mil ifrån dem :D Tur att det finns cyberspace så vi kan hålla kontakten litegrand iallafall ♥
Idag har jag ägnat hela dagen till några av mina inlämningsuppgifter. Soligt väder så skriva ute på altanen var ett måste. Härlig känsla då jag kan säga check på åtminstone två stycken idag. Ännu mer härlig känsla då jag även kan säga check och veta att jag nu också är helt klar med mina mattestudier. Nu ser jag målet även om det finns en hel del kvar att göra innan jag passerar mållinjen :) 
Det var riktig sommarvärme nere i Småland och då passade vi på att sitta ute äta på en favoritrestaurang som finns där. Åker ni dit så sök upp...
Vi rekommenderar skarpt.
 
Eftersom det har blivit en hel del resor med flygplan under dessa 1,5 åren som jag har pluggat på Linnéuniversitetet så har jag upptäckt att jag älskar att vara uppe bland molnen :) Då menar jag förstås fysiskt och inte att jag gillar att vara lite "borta i min egen värld" hahaha :D
Att åka flygplan är ju egentligen väldigt läskigt när man tänker på hur högt upp i luften man befinner sig men förutom det så är det verkligen helt fantastiskt. Jag kan verkligen inte se mig less på både vår jord när man tittar ner och på olika skepnader som moln och sol kan visa sig på från flygplansfönstret. 
Scrolla om du har sett dig less på bilder av detta slag eller häng med och titta på det fantastiska tillsammans med mig genom mitt flygplansfönster. Först upplever vi sträckan Kalmar- Stockholm
 
Nu Stockholm - Luleå
 
På väg mot landningsbanan på Luleå Airport lyste solen på planet och isen började visa sig igen. Otroligt avlångt land vi har tänkte jag. Tänkte också att midnattsol är en av alla sakerna som gör att jag älskar Norrbotten. Klockan var 22:30 och fortfarande är det ljust ute då vi landar. Vad gör det då att det fortfarande finns is kvar ute till havs... Den försvinner tids nog och det blir sommar här också.
Resten av helgen har vi haft goväder härhemma. Klart att det är lite kyligare än i Småland men så varmt att vi kunde fira in solstrålarna med våra fina vänner/grannar på vår altan. Jordgubbar och glass, ja tack :D 
Sen fick vi en av våra gräsmattor räfsade av S. Hon trodde kanske att hon var tvungen att betala på något sätt hihihi :D :D :D 
Nä, hon är bara så snäll och go ♥. Vad vore jag utan henne??? Inget alls ♥ Love you my friend ♥
 
Nu dags att förbereda arbetsveckan och även hinna med en kvällsprommis med Carmen. 
Kort vecka som ligger framför. Bra för en pluggis som mig med lite extra ledigt. 
 
Ha en fin start på vecka 21.
Kram ®
 
 
 
 
 
 
 
 
En kommentar
publicerat i Allmänt Follow

What a weekend!!!

Nu är vardagen igång igen och den startade med dessa ord...
Eftermiddagen och kvällen tillbringade jag på Vetenskapens Hus i Luleå. Där föreläste olika personer om programmering i förskolan och skolan. Jag var också en av dem som berättade om hur vi jobbar i F-2. Sen hade vi ett smörgåsbord där allmänheten kunde gå runt och prova på programmering på olika sätt och även se annat digitalt skapande. 
Här föreläser min chef och den andra bilden är från vår station där vi programmerade BlueBot. 
Kul och intressant var det och jag känner mig nöjd med min insats även om jag inte pratade mest där framme på estraden :)  
 
Vår weekend då!!!
Ja, som ni förstår så var det något alldeles extra där på fredagkväll. Konserten var toppenbra, det var toppenkul att höra när Pricilla Presley berättade saker ur deras liv tillsammans. 
På hotellet fick vi ett toppenrum och detta var vad vi såg när vi klev ur hissen. :D :D :D 
På våning 2 var det Marilyn Monroe men på vår våning... :D Tackar tackar :D 
Blev lite tekniskt strul där i början 
så vi fick vänta ett tag på att the King skulle dyka upp
och när han tillsist gjorde det så blev det mäktigt och pampigt. :)
 
 
En kväll helt i min smak och jag somnade med ett leende på läpparna ♥
 
Hur var Malmö då??? 
Jag vill säga att det var en mycket mysig stad med fantastiskt fina hus och byggnader. Fint också med kanalen som rinner genom staden. En guidad tur hann vi med och åkte under 22 broar. En del passerade vi förstås fler än en gång men under turen åkte vi under 22 gånger. Fint vårväder hade vi också och redan uppifrån luften såg man att här har våren hunnit ganska mycket längre än i Norrbotten. Gula böljande rapsfält och blommande Magnoliaträd mötte oss när vi landade. Fint var det men det känns konstigt att redan i maj månad se allt detta. 
 
 
  
Givetvis såg vi också Malmös högsta byggnad Turning Torso
 
Shopping var också en punkt på programmet. Lördag scannade vi av innerstan och de butiker som fanns där och på söndag åkte vi ut till Malmö Arena igen och tog en sväng i detta coola shoppingcenter.  
Blev lite villhöver saker blandat med behöversaker. 
Denna goding tillexempel... villhöver eller behöver???? Jag skulle säga behöver :D :D :D 
God american icecream... passande att knyta ihop säcken med utifrån vart helgen startade. In USA, in Memphis, at Graceland and the King of rock´n roll ♥ 
 
Kram ®
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
0 kommentarer
publicerat i Allmänt Follow
Visa fler inlägg