Jag gör verkligen det.

Jag älskar hösten med alla vackra färger. Visst är det trist när det regnar småspik och blåser isiga vindar men dagar som denna är svårslaget faktiskt. Egentligen så har varje årstid något speciellt och det gäller bara att hitta det där lilla extra som gör det vackert. Just nu är det solen som lyser på träden och den höga kyliga luften som ger mig den energin jag behöver. :) 
När jag åker till och från jobbet och ser landskapets färger både på nära håll och långt borta finns det inget annat att göra än att stanna bilen och föreviga detta. Att jag sen inte stannar på det mest lämpliga stället är en helt annan sak och grannen på gatan kör förbi, ringer och frågar om jag har fått problem med bilen. Öh, näe blir mitt svar... jag tyckte bara att träden är så vackra idag. Fick bakläxa för min knasiga parkering men jag stannade ju bara en liiiiten stund ju :D 
Vem kan motstå dessa vackra gigantiska lövträd som lyser mer än alla andra runt omkring... inte jag iallafall :) 
 
Idag på väg hem letade jag mig till en lite mindre trafikerad väg där jag kunde fota i lugn och ro. Våra joggingturer brukar jag och M springa här. Höstfärgerna i omgivningen gör ett bra jobb med att lyfta blicken och tankarna då joggingskorna känns tunga och sega att föra framåt. 
Därborta skymtar man ängen...
vart det en gång stått en stor herrgård och ja, ni kan ju tänka er hur vackert det hade varit om den hade stått kvar där uppe än idag. 
Tänkte när jag stod där och fotade att om man tar himlens färg, blandar in det gula som finns i träden så får man ju ängens färg. Snacka om att höra ihop :)
 
När jag sen vände mig åt andra hållet fick jag se...
tre fina svanar glida omkring helt bekymmerslösa på vattenytan.
Alltså jag fick en underbar stund där i solen, tystnaden och naturen och med den härliga känslan knöt  jag ihop min arbetsvecka och laddar nu för en helg med vila och firande av kära mamma som fyllt 82 år i veckan ♥
 
Verkar som om solen inte tänker visa sig de kommande dagarna så tur att jag hann träffa den idag :)
Ha en skön helg.
Kram ®
 
 
 
2 kommentarer
publicerat i Allmänt Follow

Jag ser...

på besökstatistiken att det finns några trogna vänner som kikar in här. Därför bra med några rader kanske så ni slipper läsa samma inlägg varje gång :D
 
Dagarna rullar på i ilfart och veckorna består av måndag-fredag hela tiden. Veckorna är intensiva så när helgen är här så däckar jag ner i soffan. Jag kämpar med att ta tag i lite musikuppgifter som släpar och det är verkligen inte det lättaste att motivera sig att starta upp igen.
Förra helgen var K hemma på besök och det var toppenmysigt att få rå om honom några dagar. Då hann vi även med en tur till våra vänner A & T som är experter på att visa oss deras närområde. Allvarligt så kanske guide i piteåområdet vore ett extraknäck för er :D ♥ 
Denna gång var det dessa coola björkar som stod på rad så stiligt. 
Denna helg har vi assisterat mina föräldrar. Vi åkte till Ica på 100-års kalas men ingen tårta blev det för moi.
Jag köpte med en blomma istället. Helt plötsligt så stod den bara där i hyllan och ropade... Här är jag!!
Du har ju länge tänkt köpa en blomma som mig. Nu är det dags :) 
Lydig som jag är så fick elefantörat följa med hem. 
Sen är det ju dessa fantastiska 4 äppelträd som mamma har planterat av äppelkärnor för längesedan. De är fulla med äpplen och vi hjälpte till att få ner dem. Fortsättning följer nästa helg för en del behövde mogna till sig litegrand. 
Nu hoppas man på att få smaka lite äppelmos och kanske äppelpaj framöver :)
Nu en avslutning på kvällen med ett program av den nya serien som vi fastnat för. Designated survivor. Ett tips såhär på måndagkvällen.
 
Ha en fin vecka kära ni :)
Kram ®
 
 
 
0 kommentarer
publicerat i Allmänt Follow

Thank you Friday for being here...

and welcome back again :) 
Dessutom var du väldigt snabb på att återvända. 
Blev en riktigt kortvecka på jobbet då jag spenderat tisdagkväll, onsdag och mer än halva torsdagen i Växjö. 
Musikkonventet Make Music Matter var en mycket trevlig och givande konferens där 299 musiklärare från hela landet+jag träffades och fick lyssna på en massa bra och viktiga saker att tänka på när det gäller digitala verktyg i musiksalen. "Digitala verktyg är INTE ISTÄLLET FÖR utan OCKSÅ" Det citatet är en av sakerna jag tar med mig.
 
Kändes kul att få återvända till den lilla småländska staden och känna att man har iallafall lite koll. Denna gång fick jag inte med mig M som brukat kombinera mina trippar hit under utbildningen med jobb. Att resa själv gick bra men det är ju lite ensamt och även lite trist faktiskt. Lite bättre lokalsinne har jag fått minsann. Denna gång bodde jag högt upp. Såg en fin kyrkspira genom fönstret.
Vad gjorde jag därborta då? Jo, det blev en hel del föreläsningar. Att sitta still på sådana brukar bli lite segt i längden men faktiskt inte denna gång. Förutom intressanta saker som presenterades från scenen så underhöll jag mina stolsgrannar med bland annat lite vattensprut från denna ramlösa.
Står det spontan??? Passar ju mig på pricken.
Inte bra att ha blåa jeans en sådan gång... såg ut som om jag inte hann fram till toaletten utan... ja, ni kan tänka er resten :D Sen råkade jag trycka igång en film på instagram med vääääldigt högt ljud...
Sa jag att det spelades in webb-tv? hehe :D Får hoppas att publikkameran var riktad åt ett annat håll :D 
Skulle också kunna säga att detta är TYPISKT, väldigt TYPISKT mig :D 
 
På onsdagkväll var det mingel och mat i konserthuset. Där fick vi lyssna på fler föreläsningar och bra musik. Dessa 3 ungdomar som utbildade sig i musik
och denna snubbe, producenten och låtskrivaren Anderz Wrethov. Känd för att ha skrivit låtar/hits till många kända artister. I melodifestivalsammanhang har du säkert också hört hans namn flera gånger.
Här river han av sången guld och gröna skogar som han skrev till Hasse Andersson :)
Sen har vi också denna snubbe.
Han var min bordskompis vid varje måltid på konventet, han var min konferenskompis och även min personliga taxi under dessa dagar :D Gotlandssnubben som gått i min klass under musikutbildningen. Tack Jonas för sällskapet och för skjutsen :) 
 
Avslutade resan med att vandra på stan innan tåget skulle åka iväg och hamnade i dessa två butiker.
Musik och Lexington fick knyta ihop säcken denna gång.
Hemma igen just innan midnatt och då hade även vårt helgfrämmande landat. Så mysigt att få ha Kevin hemma i några dagar. ♥ Lite påfyllning av kramar får det bli så jag klarar mig tills nästa gång vi träffas.
 
Säger godkväll från soffhörnet. Har letat fram min onepiece ikväll... säger bara love at first sight ♥
Kram ®
 
 
0 kommentarer
publicerat i Allmänt Follow
Visa fler inlägg