Idag en...

härlig men lite för kall tur med vänner på en upplogad isbana i grannkommunen. Trodde att skridskosäsongen var över för i år men det blev en tur på cirka 2 mil då vi var i mål. Sen att jag inte kände av mina fötter alls tills jag varit hemma ett bra tag är sådant som man kan få räkna med ibland. Det är det värt. 
Lite fika hann vi med innan vi vände tillbaka. 
 
Tour de Skii och några koppar varmt te var pricken över i och tillslut hade jag normal temp igen. 😄
Har haft mysiga mellandagar med vänner som hjälpt oss att minska på julgodissortimentet. 
Några hamnade på bild såhär...
och en del hamnade på bild såhär...😂
 
Iallafall så är detta byns coolaste juldekoration. Det tycker åtminstone jag. 
 
En dag kvar av 2018. Året har passerat i ilfart förbi. 
Stämmer det John Lennon sa en gång:
Life is what happens while you are busy making other plans. 
Glöm därför inte bort att ta vara på livet. Det går inte i repris.
 
Önskar er alla ett gott slut och ett riktigt Gott Nytt År!
Kram ®
   💟
 
 
 
 
 
 
 
 
 
0 kommentarer
publicerat i Allmänt Follow

Tack SVT för...

två fina program denna vecka. En dokumentärserie om the MAN, the LEGEND! om jag nu får använda mig av mina egna ord. Precis rätt när man sitter uppkrupen i soffan och slurpar på en god kopp te. 
En fin men sorglig berättelse om en man som hamnade så fel på grund av att han lät andra bestämma över honom och hans liv. Viktigt att veta vad man själv tycker, vad man själv vill med sitt liv. Det är bara du  som kan bestämma vad just du mår bäst av, vad du vill göra. Det är en av sakerna jag tar med mig från dessa två program. Detta är kanske ingen nyhet för dig och inte heller för mig men det blev ännu mer påtagligt att det är jag som håller i rodret och följer mina drömmar och mina tankar. Jag är fortfarande inte på helt rätt spår ännu och det finns saker som jag vill göra i mitt liv, det finns saker som jag inte kan som jag vill lära mig. Det var bara den lilla detaljen att få in det i mitt vardagspussel också. Ska 2019 bli året då jag tar ett steg i den riktningen...? Återstår att se. Har iallafall bestämt mig att inte stressa fram något utan finns tid, finns råd som man brukar säga. Blir bara så oerhört inspirerad ibland. 
Har haft en så fin dag tillsammans med min BFF 💞idag. Shopping, surr, skratt och god lunch. Vår tradition när det är mellandagsrea. Blev några fynd som jag hoppas ska passa. Provade inte så mycket utan litade en hel del på mitt ögonmått 😄Hoppas jag inte har allt för dålig syn. 
 
Fortsätter att njuta av julens mellandagar innan det är dags att välkomna 2019. 
Älskar ljus i både träd och hus. 
Hoppas du har tillfälle att vila under mellandagarna du med.
Kram ®
   💟
0 kommentarer
publicerat i Allmänt Follow

Nu är den här...

en av årets favoritdagar. Pratar förstås om juldagen. Den dagen då det är tillåtet att bara slappa ner sig i soffan och slumra. Precis vad jag gjort idag efter den tidiga julottan. Lika segt varje år att kliva upp men med en kopp te i handen så klarar man av det mesta faktiskt 😋
Denna jul verkar det som om våra barn tagit över var sin talarstol. Kevin predikade sin första predikan dagen innan julafton och Denise läste julevangeliet i morse.
 
Julaftonen blev precis som vanligt mysig. Även precis som vanligt jobbade jag och M till en bra bit efter midnatt dagen innan för att färdigställa allt som skulle fixas. Det där med uppesittarkväll tillsammans blir  inte av i vår familj eftersom vi tyvärr sparar det mesta jobbet till dagarna innan julafton. Tänker varje år att ändring ska ske men än är vi inte där.
Jul blev det iallafall och det är huvudsaken. Behöver känna in lugnet lite mer som Carmen gör. Här med mattes nya kuddfodral som täcke. Love it! Såg detta i Sthlm då vi var där och det hade min man registrerat och överraskade mig med en julklapp...fast vi inte skulle ge varandra någon.😂
Hon trivs att ligga där bland julklapparna vid utdelningen.
Lite mer julbilder från dagen/kvällen ramlar in här:
 
Denise fick i uppgift att skriva något julaktigt på vår ordtavla och detta var hennes bidrag hahahaha 😂
En tradition i vår familj att varje jul se Karl -Bertil Jonssons jul tillsammans. Lika självklar som Kalle Anka. 
Dessa ord som pappa Tyko utbrister är lika roliga varje gång. 
 
Idag efter julottan och den obligatoriska laxmackan hos Astrid och Joel blev det prommis hem för undertecknad på skoterleden i härligt väder. 
Grabbarna byggde ihop sitt lego som de fick. Så kul att få fast man inte är liten längre. Lego är roliga grejer. 
Nu en dag kvar av julhelgen. Mer trevligheter väntas och sedan en mellandagsrea på stan med min fina vän C 💓
 
Ps: Jag är less på godis nu. 
 
Ha en fortsatt fin julhelg.
Kram ®
   💟
 
 
 
 
 
 
 
 
0 kommentarer
publicerat i Allmänt Follow
Visa fler inlägg