Hej från strandraggarna.

Att vänja sig vid att ha...
är lätt. Det tar i och för sig ett tag innan man varvat ner från arbetstempot man hade just innan men sen när man har vant sig så funderar man som vanligt hur man ska ta sig ur dessa lugna, vilsamma dagar med både sena morgnar och kvällar. Nu är det ju inte riktigt ännu som verkligheten startar igen men tankarna har börjat snurra litegrand. 
Denna sommar har ju verkligen visat sig från sin bästa sida med precis det som man förväntar sig. Vårt nya namn Strandraggarna bevisar att vi spenderat väldigt mycket tid vid vatten för att få lite svalka i form av vindar. Det där med att bada är inget som är vår favoritsyssla. Doppa fötter och lite av benen är det som är min melodi. 
Däremot att sitta vid vatten och höra vågorna, se den skarpa linjen mellan hav och himmel, se mönster som vattnet har format, spår av både folk och tvåbenta/fyrbenta djur faller mig desto mer i smaken. Badkruka, japp erkänner direkt utan någon som helst betänketid. 
 
 
 
Idag startade dock dagen med molnigt väder. Ingen beachdag tyckte vi och ägnade dagen åt målning av diverse saker som stod på to-do-listan. Bra att få lite gjort också under semestern även om det är små saker.
 
Solen återvände efter sin sovmorgon och vi åkte iväg och grattade tjejen som har denna utsikt  i deras mysiga stuga. Alltid lika trevligt att hälsa på. Det fanns en hel del modiga personer där som hoppade i plurret men inte Ferdinand (Rosi)... Jag trivs bättre här på altanen, där det är lugn och ro och där jag kan titta på den häääärliga utsikten.😉
 
I morgon blir det ännu en härlig dag. Ingen dag på beachen dock eftersom den är fylld med andra uppgifter. 
Kram ®
  💟
 
 
 
 
0 kommentarer
publicerat i Allmänt Follow

Familydate...

med M, D och K ikväll. Vi hade tänkt oss en middag på mysig restaurang men med tidsbrist innan kvällens höjdpunkt fick det bli en Subway. Inte helt fel det heller och ganska vanligt för att vara oss 😆Maten smakade gott och stämningen var på topp så inget fel på den middagen. 
Kvällens höjpunkt! Mamma Mia... helt klart sevärd men ett måste nästan att se förra filmen om man ska hänga med ordentligt i svängarna denna gång. Som tur är så har vi sett den mer än en gång. Fam D såg den nämligen när vi var utomlands för många år sedan, troligen i Cala Bona. Varje kväll visades den på tv i vårt hotellrum och vi såg den gång på gång innan vi skulle sova.
Var den bra då? Frågar du mig så YES! absolut. Abbas låtar är ju helt fantastiska så de går jag nu omkring och nynnar på i några dagar framöver. Däremot så rekommenderar jag näsdukar ifall du är som mig...blödig 😭
Ojojoj, det var hårt att snyfta tyst i biosalongen bland alla andra hahahaha! Kära nån, jag blir bara värre för varje år som går. 😂 Alltså, skynda att se den ifall du inte gjort det. 
(Här nedan 👇ser du vem som är fotograf till detta kort.)
Popcorn på bio... smarriga men salta. Nåja, tror det är minst 15 år, kanske mer sedan jag var på bio sist så helt okey att trycka i sig den tycker jag. Vad gör man inte för själva kartongen.
 
I morgon sägs det bli en toppendag med massor av sol. Kanske, ja kanske blir det en tur till någon svalkande beach igen. 
Kram ®
  💟
 
 
 
 
En kommentar
publicerat i Allmänt Follow

När man byter ut solen mot...

lite arbete hemmavid så kan man lik många som passerat förbi undra ifall vi har drabbats av värmeslag 😅
Började dock veckan i solen med två stranddagar. Toppenhärligt att få ligga stilla och läsa, lyssna på poddar och känna hur det fläktar från havet. Bra nedvarvning även för en som mig som egentligen inte gillar att hänga på beachen.
Dessutom firade vi ett födelsedagsbarn som avslutning på en av dagarna. Så mysigt att sitta ute långt in på kvällen och inte ens tänka tanken på att plocka på sig varmare kläder för att kunna vara ute. De hade också en liten strand som jag och några av gästerna besökte en stund. Vågor som slår mot stranden... inte mycket som slår det 😌
I slutet av veckan kände vi att nu bör vi nog ta tag i åtminstone en sak på vår to-do-lista. Vi drog ut allt från garaget. Nu var det dags för lite rensning. Hyllsystem och skåp har hamnat på rätt plats för att få lite ordning på allt. Förra sommaren fick tak och väggar färg men som ni ser så är inte golvet så fint... det ska bli det alldeles snart. Golvfärg inhandlad, check! 
Bäst känns detta. Mina skidor och alla olika stavar har fått en ny plats. Nu är det bara långfärdsskridskorna och rullskidorna som behöver en bra plats. Klurar vidare på det. 
Ingen sol i vår by idag och lite regn har faktiskt fallit ner från skyn. Tyvärr inte så stora mängder som skulle behövas här och på flera platser i vårt land. Hör dock åskan på avstånd så hoppas den passerar förbi och levererar lite regn den också. 
 
Nu kanske jag ska hoppa i arbetskläderna igen och avsluta mitt projekt i garaget. Målning är min uppgift. 😄
 
Kram ®
  💟
 
 
 
0 kommentarer
publicerat i Allmänt Follow
Visa fler inlägg