Söndagen som är längre än vanligt.

En extra timme inatt gjorde susen och jag vaknade med en känsla av att vara utvilad. Jag älskar denna extra timme men förstår att det inte är så för alla. De blev en lång tråd med olika argument på min FB då jag delade en sida just om vinter/sommartid. Hur som helst så är vi alla olika och en del mår dåligt då det är dags för vintertid medan andra mår jättedåligt när sommartiden infaller. Vad som är det rätta är inget att argumentera om egentligen utan det finns alltid någon som tycker att deras åsikt är den rätta. Jag är glad att jag inte nämnvärt berörs av omställningen utan finner mig ganska bra till rätta med vad som gäller just där och då. 
 
Eftersom jag har haft en lång morgon hann jag med lite nödvändiga saker härhemma. Efter en lååång frukost by my self städade jag sovrummet. Den punkten stod högst upp på min to-do lista och det är med glädje jag kryper ner mellan rena lakan i ett storstädat rum. En kvällsdusch blir det helt klart för då är känslan komplett. 
Solen på utsidan blundade jag för när den lyste in på min lista.
Här en kort paus tillsammans med en god kryddig kopp te innan nästa etapp.
Annars har det i helgen flyttat in lite ny inredning härhemma. Först och främst den nya brickan. 
Finns en anledning varför just den hamnade här hos oss. Under ordet HEMMA fanns...
Det är ju klockrent att den platsen är hemma för mig och då var den tvunget att bli min 😃
Har även monterat lite ny belysning i våra köksfönster. Inhandlad i favoritaffären Granit förra helgen.
Då är det dags att ladda om batterierna och ta vara på resten av denna sköna söndag. Tre arbetsdagar väntar innan ett kort lov står för dörren. 
 
Önskar dig en fin start på veckan. Som det verkar visar sig solen en del. Det blir härligt 💛
Kram ®
   💟
 
 
 
 
0 kommentarer
publicerat i Allmänt Follow

När den är här igen...

ja, ingen annan än onsdagen då förstås. Dagarna swischar som vanligt förbi och jag har problem att hinna göra de saker jag vill hinna med. En viss stress kan jag känna och det är verkligen inte ett mål som jag lovat uppfylla denna höst. Ska dock försöka tänka i andra banor och lägga onödiga måsten åt sidan. Satsa på att göra sådant som jag tycker är roligt istället. Har även börjat tänka så när det gäller min träning. Jag vill röra på mig och träna det som ger puls men även det som ger mig glädje.  
 
Glädje kan också vara andra saker. Den kan vara kopplad till kärlek. I måndags när M landade härhemma efter en sen dag på jobbet så hade han både fixat en sak från min favoritbutik i Stockholm och två buketter av mina favoritblommor. Det kan ju göra vem som helst glad och definitivt ännu mer kär 💞
För att vara ännu lite mer ytlig eftersom glädje egentligen är så mycket mer än saker man kan köpa så vill jag ändå inflika att glad kan man bli då jultidningsförsäljarna börjar titta in här igen med det som vi beställde tidigare i höst. 
Är man ägare av mitt minne så blir man lätt överraskad faktiskt 😂Jaså, hade jag köpt det där? 
Jamen, kolla in vad jag ska frossa på när december, min godismånad inträder. I LOVE IT!!  
Ja, vill förstås påpeka att sötsaker är inte det enda som ska förtäras utan hoppas även att hitta lite mer nyttigt i denna bok. Ser fram emot att prova nya spännande drycker. 
Upprepar det jag skrev förra onsdagen: Full fart mot helgen. 
 
Ha en fin avslutning på veckan.
Kram ®
   💟
 
 
 
 
En kommentar
publicerat i Allmänt Follow

Mitt i veckan.

En vecka med en spännande start har nu nått halvvägs. I måndags skulle vår guldklimp sövas för att ta bort lite tänder som inte alls mådde så bra. Matte var förstås nervös att det inte skulle gå vägen att söva henne då hon har uppnått den höga åldern av 14 år men blev lättad då jag fick meddeladet/bilden att allt gått bra. Nu får vi verkligen hoppas att hon får vara utan krämpor framöver. Hon såg dock lite trött ut här men har man fått morfin så har man rätt att se lite risig ut. 💗
Ute är det än en gång höst och värmen som hälsade på här i helgen har nu försvunnit för i år. Ingen mer Brittsommar skulle jag tro och det känns helt okey. Mer tid för att drick te och tända ljus. Mysigt tycker jag.
Mycket av löven har nu ramlat ner och björkarna ser verkligen kala ut. Alla fina höstfärger börjar försvinna mer och mer. De kan dock vara vackra ändå när de står på rad i en fin allé. 
Vid byns nya bensinstation hittar man den och många cykelturer har det blivit genom åren just på den vägen. Gulliga farmor bodde vid vägens slut när hon levde. Många mysiga stunder har det blivit där med hennes nybakade släta bullar och mjölk. Dessutom fick man ju äta så många man ville 😋💖
 
Många ställen i vår by har verkligen en speciell plats i mitt hjärta och det är härligt att kunna bära med sig alla dessa fina minnen genom livet. Mitt ursprung, mina rötter och orsaken till att jag är den person jag är i dag beror på alla dessa människor som jag kallar för mina närmaste. 💓
 
Nu siktar vi mot veckoslutet och gör det tillsammans med mig på min cykel för cirka 40 år sedan. 
Precis som när jag varit hos farmor och käkat bullar hade jag massor av energi och jag cyklade med full fart. 
Okey, det kanske var nedförsbacke hehe... men full fart blev det.
 
Hänger du med? Då trampar vi mot helgen, känn vinden i håret.
Kram ®
 
 
0 kommentarer
publicerat i Allmänt Follow
Visa fler inlägg