Vårnjuter

i det fantastiska soliga och varma väder som vi har häruppe i norr. Det känns fint att det blev fredag igen efter en vecka som trots en extra ledig dag kändes som om den hade  en dag för mycket...Hur får man ihop den ekvationen ??? 🤔
 
Iallafall så väljer jag att se det positiva denna trötta fredag och njuter av kunna sitta ute i
t-shirt och bara fossingar  kl 19 på kvällen och skriva några rader här i bloggen. 
 
Veckan som gått har kretsat en hel del kring vår by och vår bygd. Skolnedläggningen lurade i vassen och kommunen hade bestämt sig för att fatta ett beslut som skulle få stora konsekvenser för inflyttningen till bygden framöver. Utan skola-ingen inflyttning av unga familjer. 
I tisdags var det en demonstration inne i Luleå där mellan 1000-2000 människor stod upp för landsbygden och sina skolor och förskolor. Jag valde att medverka eftersom detta är oerhört viktigt. Det gav resultat och på onsdagen fick vi veta att vår skola blir kvar ett tag iallafall vilket känns oerhört roligt och bra för oss som bor här. Tyvärr var det den enda skola som kommunen bestämde sig för att ha kvar denna gång så alla andra som gick i protesttåget blev jätteledsna förstås. 
Det beslutet gjorde vår glädje tudelad för deras bygd är ju också väldigt viktig för dem som valt att bosätta sig där. Hoppas verkligen att de allihop kan hitta lösningar som hjälper dem att fortsätta blomstra i sin landsbygd. 
De kan förhoppningsvis få en omstart.
Omstart! Ja det var en annan av denna veckas kvällsaktiviteter. En föreläsningsshow med Olof Röhlander. Intressanta tankar, igenkännningsfaktorer och en hel del skratt bjöd kvällen på. En middag på Tacobar just innan showen tillsammans med en fin kollega var förstås ännu ett plus.
 
Ja, egentligen kanske denna vecka passerade i ett högt tempo trots att den hade en dag för mycket enligt mitt tycke. Är nog bara lite för trött och hade önskat mig en sovmorgon just idag. Den blir i morgon istället. 
 
Kanske siktar in mig på soffhörnet nu... fast vem vill gå in när det är så härligt varmt här på vår altan...? Tror jag stannar ute med fåglarnas kvitter ett tag till.
 
Kram ®
   💟
 
 
 
0 kommentarer
publicerat i Allmänt Follow
Visa fler inlägg