Här var det...

höstvindar. San Francisco bjuder inte på sommarvärme. Då hade vi behövt vara här i september tydligen. 
Blev en mysig dag igår iallafall. Vårt mål för dagen var en tur till Alcatraz. Vi lämnade igen vår bil innan vi promenerade runt lite i city.  Vi hade kört precis 555 miles, alltså 888 km. 
Blev hungriga och yes, Cheesecake Factory dök upp helt lämpligt framför våra ögon så en tur dit blev det minsann.
Dock ingen cheesecake utan bara lite mat innan vi sprang vidare för att inte missa båten ut till ön. Puh, skulle ju inte stressa på semestern hahahaha 😅
 
Alcatraz var en intressant men blåsig plats.
Vi fick en guidad tur Behind the scences. Steve, vår guide var en föredetta historielärare så han kunde verkligen sitt jobb.
Intressant att lyssna och lära sig om hur det var för de fångar som vistades där. I början var det ett militärfängelse för krigsbrytare innan det blev ett fängelse för federala brottslingar. Vi fick höra om några kända brottslingar som suttit där, bland annat Al Capone och Robert "The birdman of Alcatraz" Stroud. Efter att fängelset lagt ner 1963 stod det tomt till november 1969 då det  ockuperades av indianer i två år. 
Vi fick gå ner i en dungeon under byggnaden där cellerna var. Dit blev man skickad om man tillexempel vägrade arbeta eller bröt mot några av deras regler, tillexempel prata för högt. Där fick man sitta i 14 dagar i mörkret och ja, vi fick testa mörkret i 30 sekunder och det var alldeles tillräckligt länge. Mimmi kära syster, du hade INTE klarat av det 😍. 
Cellerna såg precis ut som vi sett dem på film.
 
Detta är en känd vy som brukar visas i de flesta fängelsefilmer. The B-block
En mycket givande tur och historielektion att minnas framöver. 
Åkte tillbaka mot denna vy efter två timmar med massor av nya intryck och tankar.
Nu behövde vi ta oss in till city igen. Hittade en mycket speciell taxi (cykeltaxi) och hoppade på den guidade turen in till Union Square. 
Småkyligt men fick en filt att vira runt benen och det värmde litegrand iallafall. Oavbrutet prat och cykling av denna kille som måste äga värsta kondisen. Så lätta är vi ju inte precis 😱😂. 
Tur att vi inte hade ätit cheesecake innan då. Vi smög förbi och tog hem en bit till hotellet . Lite kvällsfika och några värmande koppar te är ett måste.
 
Nu ut på tur igen. Får se vad vi hittar på idag då. 
Kram ®
   💟